Mi köze van a kovászos kenyérnek az időgazdálkodáshoz?

A kovászos kenyér készitése nagyon jól mutatja az időgazdálkodás nehézségeit, és egyben nagyon jó gyakorló eszköz is. Ha tényleg akarod, akkor csinálni kell. Ahhoz, hogy a napi rutinjaid kialakuljanak, csinálni kell azokat. Épp úgy, mint a kovász esetében. Ha nem eteted a tervezett rutin szerint, a kovász nem fog működni, és kovászos kenyered sem lesz – vagy legalábbis nem úgy, hogy te sütötted.

És hogy nem fogod elfelejteni megetetni minden reggel és este a kovászt? Vagy bármilyen rutin feladatot? Beállíthatsz jelzést a telefonodon, csak arra vigyázz, hogy ha minden apró dolognak külön jelzése van, a végén elvesznek. Ennél praktikusabb, ha a reggeli és esti rutin teendőid sorában találsz neki helyet. Ha még az elején vagy a rutinok kialakításának, akkor érdemes a reggeli rutinnal kezdeni, és a felkelés pillanatához igazítani a dolgokat. A sorrendet eleinte le is írhatod, idővel pedig automatikusan válik, hogy mit mi után csinálsz. Ha az alap tennivalók (pl. fogmosás, felöltözés, reggeli) sorrendje kényelmesen kialakult, jöhetnek az egyebek – így épült be nekünk az elmúlt egy hétben a kovász etetése észrevétlenül a reggeli és a vacsora előkészítésébe.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .