Indul a digitális házibuli

Bár el vagyunk szigetelve azoktól, akikkel napi kapcsolatban szoktunk lenni, az internetnek hála mégsem olyan a helyzet, mint ha egy lakatlan szigeten lennénk. Az elmúlt pár napban elkezdtük felfedezni az online tér adta lehetőségeket.

A nagyszülők és dédszülők, amellett hogy rendszeresen beszélünk velük telefonon, folyamatosan kapnak képeket és videókat, hogy mivel telnek a napjaink, időnként pedig videó beszélgetéseket is tartunk. Így az otthoni szülinapi bulit akár élő közvetítéssel is meg tudták nézni.

Péntek este applikáción keresztül online “házibulin” vettünk részt, beszélgettünk és játszottunk – a gyerekek is élvezték, amikor ki kellett találni, vajon mit rajzolnak a többiek a “táblagépünkre”.

A gyerekeknek hiányoznak az ovis és bölcsis barátok is. Holnapra már be van tervezve egy videó beszélgetés a kis barátokkal, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Ami a munkahelyi feladatokat illeti, bár sok nehézséget okoz, hogy a cég nagy része otthonról dolgozik és nem tudunk személyesen találkozni, úgy tűnik, sikerül kihozni a maximumot a helyzetből.  Ez nem egy egyszerű home office, így nagyon fontos, hogy tartsuk egymásban is a lelket, és együtt oldjuk meg a problémákat, segítsük egymást. Két hete bevezettük a nap indító megbeszéléseket. Amellett, hogy fontos témákat beszélünk át, a napirendünk alakításában is nagy segítség. Fix pont lett a 8 órás meeting, otthon is mindenki tudja, hogy anya lemegy telefonálni, és addigra mindenki felöltözik, reggelizik és még be is ágyazunk.

Tervben van az online csapatépítés, a céges “e-kocsma” és online borkóstoló is. De lehet, hogy közös online ebéd vagy kávészünet is lesz.

Nem egyszerű ez az időszak, de próbáljuk megtalálni a lehetőségeket benne, és kihozni a legjobbat a helyzetből. Szerencsére a digitális világ sokat tud segíteni, ha jól használjuk.