A home office, a homokvár és a ruhásszekrény

A home office egyik alapszabálya, hogy öltözz fel úgy, mintha dolgozni mennèl. Azért azt érezzük, hogy ez nem minden esetben állja meg a helyét. Ha az ember szoknyában és harisnyában jár egyébként dolgozni, nem biztos, hogy jó ötlet most is ezt választani. Otthon,a gyerekek mellett érdemes inkább a kényelmes és praktikus darabokat előkeresni.

Ez nem azt jelenti, hogy az egyetlen szakadt melegítő nadrágodat vedd fel heteken keresztül, mert csak az felel meg a homokozóban elvárt stílusnak.

És természetesen át is lehet öltözni napközben, ha épp a kertbe mentek. Egy ilyen ruhacsere segít abban is, hogy jobban el tudd különíteni az egyes tevékenységeket. (Nekünk külön akasztó van az aktuális kerti ruháknak a fürdőben, hogy ne kallódjanak a lakásban, de ne is kerüljön mindenkinek naponta három szett ruha a szennyes be).

Egyes kiegészítő ruhadarabok segítségével tudatosíthatod, hogy épp a rutinod melyik részénél tartasz. Nekem például házimunkához a kötény adja a “szupererőt”, ha pedig az udvarra megyünk, mindig nálam van az övtáskám. Van, akinek segít, ha papucs helyett cipőt vesz, amíg “elmegy otthon dolgozni”. Ehhez persze meg kell találni a tökéletes, kényelmes cipőt, amiben az ember szívesen eltölt több órát.

Ha már tervezed a tavaszi szekrény átrendezést, és szeretnéd a legjobban a helyzethez igazítani a ruhatáradat, érdemes  alábbi szempontokat figyelembe venni:

  • Az elegánsabb, féltett darabokat tedd hátrébb, ezekre most nem igazán lesz szükséged
  • Kerüljenek láthatóbb helyre a kényelmes, könnyen mosható “gyerek-barát” darabok  (pl. póló, nadrág, leggings, tunika), amiket viszont jól kombinálva csinosan fogsz otthon is kinézni – tulajdonképpen egy “home office kapszula gardrób” kialakítása a cél
  • Ha fontos telekonferenciákon kell részt venned, legyen elérhető pár kiegészítő is, amitől a kényelmes öltözéked gyorsan business casual lesz (ékszerek, sál, blézer stb.)
  • Az idő még elég változékony, próbálj törekedni arra, hogy rétegesen tudj öltözni, ha kimentek a gyerekekkel az udvarra

Ha nagyobb rendszerezést szeretnél csinálni, és belefér az idődbe, érdemes a KonMari módszernek és a kapszula gardróbnak utánanézned, illetve a svéd Lagom is jó ötleteket adhat. (Később ezekről majd lesz szó a Smartotime blogon.)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .