Az első hèt

Egy hèttel ezelőtt terveztük meg, hogy is próbálunk úrrà lenni a helyzeten. Érdemes így a hèt vége felè àtgondolnunk, hogyan is telt ez a pàr nap. Mennyire volt teljesíthető az àltalunk kialakított napirend? Mit érdemes rajta vàltoztatni? Pontosan mit vàrunk a következő hèttől?
Érdemes erre fél órát rászánni a hétvègèből, hogy részletesen àtgondoljuk. Gyakorlatilag ez megfelel egy tervező napnak.

A mi tapasztalataink viszonylag jók voltak a héten, de azért bőven van mit finomítani rajta.

Péntekre sikerült eljutni arra a szintre, hogy hatèkonyabban tudtunk dolgozni, bàr mèg mindig nem tökèletes. Nehèz egy kétèvesnek elmagyarázni, hogy attól hogy apa ott van, nem tud vele jàtszani, illetve ha anya telefonàl, akkor nem kérdezünk tőle mindenfélét percenként. Szerencsère ötèvesen màr könnyebb ezeket a szabàlyokat betartani, viszont arra figyelni kell, hogy ne érezze magàt elhanyagolva a kicsihez kèpest.

A napi rutin úgy nèz ki, működik, ami az események sorrendjét illeti. A délutáni alvás viszont egy óra előtt esélytelen. Ami viszont nagy meglepetés volt, hogy a hétvégente megszokottaktól eltérően a nagy is lefekszik minden nap pihenni, mint az oviban. Bár nem alszik, de egy kicsit mégis pihen.

Ami lényeges változást igényel, az a munkaidő beosztása. Jövő héttől én dolgozom délelőtt, apa pedig délután, illetve lesz egy-egy teljes napunk dolgozni. Vajon ez hatékonyabb lesz? Valószínűleg igen. Tökéletes lesz? Biztos, hogy nem, de szép lassan alakul a dolog…

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .