Hogyan teljesülhetnek a kívánságaink csodalámpa nélkül?

A feladataink árnyékában című bejegyzésben már elkezdtünk arról beszélni, mennyire fontos, hogy foglalkozzunk önmagunkkal is. Ha már készíted a listát arról, hogy mi dobja fel a napodat, netán már egy-egy elemet be is vezettél a mindennapokba, már jó úton jársz. Ha nagyobb változást szeretnél elérni, érdemes nagyobb célokat is papírra vetned.  Kezdd el írni a kívánság listádat. Hívhatod akár bakancslistának is, viszont sokan nem szeretik ezt a kifejezést, mivel azt sugallja, hogy azokat a dolgokat gyűjtötted össze, amiket eddig nem tudtál elérni, pótolni szeretnéd ami hiányzik, ennél sokkal motiválóbb olyan megnevezést használni, ami a jövőbeli terveidet, ambícióidat tükrözi.

Hogyan írj kívánságlistát?

  • Határozz meg könnyeben elérhető, rövidebb távú és nehezebben teljesíthető, hosszabb távú célokat is. Milyen célokat szeretnél elérni az életben? Mit szeretnél rendszeresen csinálni pl. naponta vagy hetente? Van olyan hely, ahová szeretnél eljutni? Szeretnél-e valamit tanulni vagy kipróbálni?
  • Mivel egyszerre lehetetlen mindennel foglalkozni, állíts fel fontossági sorrendet. Gondold végig, melyik mennyire könnyen vagy nehezen megvalósítható, kitől vagy mitől függ a megvalósítása.
  • Rendelj céldátumokat az egyes kívánságokhoz, ügyelj arra, hogy ezek a határidők reálisak legyenek!
  • Ahhoz hogy a kívánság listád reális és megvalósítható legyen, fontos, hogy az egyes célokat is megfelelően határozd meg – ehhez találsz segítségeket az újévi fogadalmakról szóló bejegyzésben.

A lista elkészítése önmagában természetesen még nem elég a sikerhez. A fiókba rejtett kívánságok sajnos csak a mesében teljesülnek varázsütésre. A valóságban meg kell dolgoznunk érte, cserébe viszont sokkal nagyobb örömet tud okozni, amikor kipipálhatjuk.

Ha készen van a lista, hogyan tovább?

  • Rendszeresen nézd meg a listát, ügyelj arra, hogy folyamatosan teljesüljenek róla célok, és időnként kerüljenek rá újabb célok is.
  • A megvalósítást kezd a könnyebb célokkal, hogy már az elején is legyen siker élményed.
  • Ne csak azt nézd meg, hogy teljesült-e valami, hanem azt is kövesd nyomon, hogy mennyire vagy távol az egyes kívánságok teljesítésétől, illetve mi hiányzik hozzá.
  • Az élethelyzetek folyamatosan változnak, ez alapján szükségszerűen változtathatod a fontossági sorrendeket és a határidőket is.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .